Loading...
Rombouts2018-11-07T08:33:59+00:00

Máte rádi příběhy?

„Na jaře 2018 mi na stole zazvonil telefon. Představila se mi v něm zaměstnankyně Belgické ambasády v Praze. Požádala mne, zda bych si neudělal čas na reprezentanta jedné tradiční rodinné firmy z Antverp. Svolil jsem a za pár dní mne navštívil sympatický a stále usměvavý Christoph – zástupce firmy Rombouts. Na kávovaru, který si donesl, mi připravil tak vynikající kávu, jakou jsem do té doby nepil. Následovala poutavá prezentace, která mne přesvědčila, že právě to chceme pro naše zákazníky.“

Mgr.Tomáš Israel
obchodní ředitel

Rodinná Belgická firma s tradicí od roku 1896.

Tajemství lahodné chuti.

Spočívá v tradičním způsobu pražení. Známí gigantičtí producenti kávy ji praží v tunelech po dobu 60 až 90 vteřin. Za tu dobu nedojde ke všem žádoucím změnám v těle kávového zrna. Navíc, jejich povrch je spálený, zatím co střed syrový.

Rombouts praží kávu dvanáct až dvacet minut. Rozdíl je výrazný. Kávové zrno je konzistentně propečeno, což ovlivňuje výslednou chuť kávy.

Díky tomuto postupu nebude pražírna nikdy chrlit tolik kávy, jako známí konkurenti. Své distributory si však pečlivě vybírá.

Výhody papírových podů oproti hliníkovým a plastovým kapslím.

Z hliníkových a plastových kapslí se při propíchnutí uvolní do kávy mikroskopické části těchto materiálů, které vypijete. Část z nich ve vás zůstanou, jiné vyloučíte a putují odpadem do čističek a následně do pitné vody. O alarmujícím množství těchto látek v pitné vodě jste mohli číst například ZDE.

Papírové pody tyto problémy nezpůsobují. Navíc jsou rychle a přirozeně recyklovatelné. Lze je použít ke kompostování.

Výhody proti mleté kávě ve větším balení.

Když rozbalíte nový kilový sáček s kávou, ovane vás lákavá vůně čerstvé kávy. Po pár dnech však vyčichne a připravujete si kávu bez tohoto vzrušujícího efektu.

To se však vám nestane u papírových polštářků. Jsou uzavřeny ve vakuovém obalu, který uchovává tyto vlastnosti po dlouhou dobu. Když si jej otevřete třeba po roce, stále voní.

Exclusivní zákazníci.

Díky vysoké kvalitě a lahodné chuti najdete kávu Rombouts například na těchto místech:

  • Belgický královský dvůr

  • Restaurace ocenněné Michelinskými hvězdami

  • Letecká společnost Brussels Airlines

Připravte si espresso, jako profesionální barista.

Základním pravidlem, které dodržuje každý správný barista, je, že nejprve dávku 7g kávy zpresuje pod vysokým tlakem a následně z ní připraví espresso.

Rombouts se tímto postupem inspiroval a připravil jednoduchá zařízení, která vám ve třech krocích připraví stejně kvalitní kávu.

Nabízíme jednoduché a kvalitní kávovary.